Fax Software

Community Forums

This topic contains 11 replies, has 0 voices, and was last updated by  JohnD 11 years, 5 months ago.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #3826

    Alibama
    Member

    I have just started using Winfax Pro 10.03 and I am getting a couple of different errors.

    The first is Unexpected response on last attempt and the other is

    No acknowledgement received on last attempt.

    Sometimes it all works fine and others I get these messages.

    We are using Windows XP Version 5.1 SP2

    I appreciate any advice!

    #8106

    admin
    Keymaster

    Sending and Receiving Faxes
    If your message is regarding sending or receiving faxes, make sure you include your fax modem information. What is the fax modem manufacturer/and model name? What is the initialization string setup? Is it a CLASS 1 or CLASS 2.0/2 modem? Internal or External? Using COM PORT or TAPI PORT mode?

    #8107

    Alibama
    Member

    Sorry here is the requested information.

    Modem type sames AOPEN FM56-PLX Controllerless PCI Modem #2

    The string is AT&F&D2&C1+IFC=2,2;S7=55

    It is a Class 1 Internal

    Port TAPI

    Hope that helps.

    #8108

    admin
    Keymaster

    Ensure you have the latest drivers installed for this fax modem (available from the manufacturer of the modem) and then try turning off ECM and 2d compression in the Fax Modem Setup.

    #8109

    Alibama
    Member

    Thanks for the advice. We did download the lastest driver. The ECM was already off and we clided the 2D off also and no luck. Still getting the same errors.

    Thanks,

    Ali

    #8110

    admin
    Keymaster

    Try the following suggestions for your modem setup:

    Uncheck “Hardware flow control”
    change the AT+IFC=2,2; to AT+IFC=1,1;

    and in Line 1:
    AT&F&D2&C1+IFC=2,2;S7=55
    change to:
    AT&F&D2&C1+IFC=1,1;S7=55

    #8111

    Alibama
    Member

    Thanks for the information. We tried this new setting and are still getting the same errors.

    Seems this is happening most of the time on local calls. The long distance ones work 99% of the time while local calls work about 15% of the time.

    #8112

    JohnD
    Participant

    What are the error messages reported by WinFax for the failed faxes
    ?

    #8113

    Alibama
    Member

    Unexpected response on last attempt

    #8114

    JohnD
    Participant

    you can try uncheck hardware flow control
    leave entry blank

    change line 1 to :

    AT&F&C1&D2S7=55

    #8115

    Alibama
    Member

    Thanks I changed those settings but it is still happening.

    #8116

    JohnD
    Participant

    are you using a regular phone line? or is it a Voip or DSL enabled phone line?

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

You must be logged in to reply to this topic.